40 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT

 • HRV Ablak - A műanyag ablak webshop
 • Termékek
 • Ablakpárkány
 • Műanyag párkány
 • 40 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT
 • 40 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT

  Legolcsóbb: 9,737 Ft Ft/fm

  2 cm vastag kamrás szerkezetű belső ablakpárkány antracit színben. Az ablakpárkányok kemény PVC-ből vannak gyártva, ugyan olyanból amint a műanyag ablakok és ajtók. A párkány kiváló minőségű fóliával van bevonva, növeli a karcolással szembeni ellenállást, ugyan úgy az UV ellenállást. A párkány védőfóliával van kezelve, hogy a párkányt megvédjük a szállítás és összeszerelés során okozott károk ellen. Az ablakpárkányok belső keresztmetszetes kamrái növelik a párkányok szilárdságát. Mint minden műanyag termék, az ablakpárkányok is nedvesség ellenállók.

  A fóliás (kasírozott) belső ablakpárkányok, kizárólag beltéri használatra alkalmazhatóak.

  Share this product

  Antracit műanyag párkányvégzáró × 2

  Opcionálisan választható párkányvégzáró, az ablakpárkányunk két végének lezárására szolgál.

  Termék ára

  Válasza ki az alábbi legördülő menüből, milyen mélységűre szeretné kérni a párkány.
  A visszavágást fél centiméteres léptékekben lehet kiválasztani.
  Az egyedi mélységméret a teljes párkány szélességére vonatkozik beleértve a vízorr részt is, NEM az alsó felfekvő felületre.

  Csak rendelésre, külső raktárból

  Várható szállítási idő 2022, december 21 - 2022, december 23

  Az új generációs ablakpárkányok kimondottan beltérre készültek, felületük strapabíró fóliával bevont. A beltéri ablakpárkányok vagy más néven könyöklők, nem csak lakásdekorációk elhelyezésére szolgálnak, hanem egyúttal az ablakszerkezet alatt létrejövő hőhídtól is szigetelnek. Fokozottan ellenáll a víznek, karcolásnak. A 0,2 mm-es CPL lamináltból készült felületi melamin fólia megnöveli a mechanikai károsodással szembeni ellenállást, például a virágcserepek mozgatásánál. Előnye az egyszerű karbantartás és az általánosan használt tisztító és fertőtlenítő szerekkel szembeni ellenállás.  Az erős belső falak és a kamrák elrendezése révén a fóliás belső ablakpárkányok 40 cm mélységig gyárthatók. Ennek köszönhetően használhatják azokat akár a régi épületeknél is, amelyek vastag falakkal rendelkeznek, de ugyanúgy az új téglából vagy fából készült épületeknél is. A műanyag belső párkány kiszállítása pontos méretre vágva történik, de telephelyi átvétel esetén lehetőség van 6 méteres gyártási szálban történő megvásárlásra is.

  Előnyei:

  • Egyszerű felhelyezés,
  • könnyű súly,
  • időálló,
  • ellenálló a nedvességnek,
  • könnyű tisztítás,
  • kedvező árfekvés.

  Hátrányai:

  • Csak beltéren használható,
  • 60 °C felett könnyen deformálódhat,
  • tisztítás kizárólag oldószer és szemcsementes tisztitószerekkel történhet törlőkendő segítségével.

  Szerelése:
  A PVC könyöklőt végzárókkal minden esetben el kell látni felszerelés előtt, ragasztóhabbal a kávára kiválóan rögzíthető.

  24 órával a beépítés után a védőfóliát távolítsuk el.

  Tömeg 2.76 kg
  Anyag

  Párkány mélység

  Színek

  Márka

  Antracit műanyag párkányvégzáró

  Anyag

  Színek

  A párkány mérése

  Az ablakpárkány hosszúságát és szélességét kell meghatároznunk.

  A párkány hosszúságának meghatározása

  Egy mérőeszközzel, megmérjük a káva két szélét az ablakkal párhuzamosan, és ha esetleg eltér egymástól, a nagyobbik adatot vesszük alapul.

  Ha a végzárót szeretnénk tenni (javasolt) a párkány két végére, akkor a mért adathoz képest 0,5 cm-t vonjunk vissza, mivel a végzáró oldalanként 2,5 mm-t vesz fel a méretből.

  A párkány mélységének meghatározása

  Az ablaknak, jobb esetben a párkányfogadónak ütköztetett mérőeszközzel megmérjük a falsíkig tartó távolságot, majd hozzáadunk 2-3 cm-t. Ezt nevezzük túllógásnak. Erre azért van szükség, hogy lecsorgó víz ne a falon csorogjon végig.

  Amennyiben nem talál pontosan ekkora párkányt, akkor a hozzá legközelebb eső nagyobb párkányt kell választani.

  A párkány felszerelése

  Ablakpárkányunk felszerelésének menete, néhány lépésben.

  1. A párkány helyének megtisztítása:

  Akár kül, akár beltéren szereljük fel a párkányunkat, első lépésként gondosan töröljük le a port, vizet és egyéb szennyeződéseket a párkány helyéről.

  2. A párkány méretének ellenőrzése és méretre vágása:

  Második lépésként, ellenőrizzük a méreteket, célszerű minden ablak mellé elhelyezni a hozzá tartozó párkány, így elkerülhetjük a párkányok felcserélését.

  A méretek ellenőrzését követi az esetleges vágási művelet. A párkányok két oldalát egyenesre (derékszögűre) szabva szállítjuk, de van olyan falnyílás, ahol ferdén kell vágni. Ezt a vágást mindig a megrendelőnek kell elvégezni, mert mindig a helyszínen dől el, hogy mennyit kell pontosan elvenni, vagy milyen szögre kell vágni a párkányunkat.

  Magát a vágást, egy vasvágó fűrésszel, vagy egy sarokcsiszolóba fogatott 1 mm-es koronggal tudja a kellő méretre szabni. A párkányvégzárót felhelyezve eltűnik az esetleges egyenetlen vágás.

  3. A párkány felrakása

  A párkánynak kifelé lejtést kell adni ahhoz, hogy az esővíz lefolyhasson róla. Az ideális ejtés kifelé 1cm ejtés. A külső oldalon ez kötelező, míg a belső oldalon javasolt, de ott a teljesen vízszintes felhelyezés is elfogadható.

  Célszerű a párkány aljára (a belső, ablak felöli részre) ragasztani 20 cm-es távolságonként egy-egy faéket, vagy műanyag darabokat, esetleg kis, lapos parafa lapokat, így biztosan egyenletes lesz a dőlésszög.

  Úgy helyezzük fel a párkányt, hogy az ablaknyílás külső pereme és a párkány vízorja (a párkány lefele néző része), között legalább 2 cm távolság legyen, tehát a falsíktól 3 cm-t érjen túl. Erre azért van szükség, hogy a vizet elvezesse és az ne a falra csorogjon.

  4. A párkány ragasztása

  A kávára tegyünk purhabot ez fogja majd rögzíteni a falnyíláshoz. Ez alacsony tágulású ragasztó hab legyen, ami nem dagad meg és nem nyomja fel a párkányt. A purhabozás lényege, hogy teljesen szétterüljön, így megadja a kellő rögzítést és szigetelést.

  5. Szilikonozás

  A párkányvégek mellett kihúzhatjuk szilikonnal, így a víz nem csorog be a széleknél, a hézagok eltűnnek. A szilikon színe illeszkedjen a párkány színéhez, esetleg színtelen is lehet.

  6. Fólia eltávolítása

  Ha megszáradt a ragasztóanyag és már semmilyen színezési, vakolási munkát nem végez, húzza le óvatosan a védőfóliát a párkányról.

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  „40 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT” értékelése elsőként

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Nincs termék a kosárban!
  0
  HRV Ablak

  FREE
  VIEW