3 cm-es antracit glatt műanyag takaróléc öntapadós

3 cm-es antracit glatt műanyag takaróléc öntapadós

1,700 Ft /fm

3 cm-es antracit erezetes műanyag takaróléc öntapadós kivitelben. A műanyag ablak beépítését követő beépítési hézag (purhab hézag) eltakarására szolgáló antracit műanyag elem 1cm-es öntapadós ragasztó csíkkal. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Glatt fólia felületének köszönhetően hűen utánozza az antracit színre festett és simára csiszolt fa, vagy porszórt alumínium felület hatását.

Elfogyott

Share this product

3 cm-es antracit glatt műanyag takaróléc öntapadós kivitelben. A műanyag ablak beépítését követő beépítési hézag (purhab hézag) eltakarására szolgáló antracit műanyag elem 1cm-es öntapadós ragasztó csíkkal. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Glatt fólia felületének köszönhetően hűen utánozza az antracit színre festett és simára csiszolt fa, vagy porszórt alumínium felület hatását.

Tömeg 0.07 kg
Anyag

Színek

Márka

Takaróléc szélesség

Öntapadó csík

Törhető takaróléc

Nem

Kiszerelés

Az öntapadós takaróléc felrakása

Az öntapadós takaróléc felrakásának menete, néhány egyszerű lépésben.

1. A takaróléc helyének megtisztítása:

Akár kül, akár beltéren szeretnénk felragasztani takarólécünket, első lépésként gondosan töröljük le a port, vizet és egyéb szennyeződéseket a műanyag ablak tokszerkezetéről.

2. A takaróléc mérése:

Második lépésként, a takaróléc méretre vágása előtt ellenőrizzük a méreteket. A takarólécek fix szélességűekre vannak gyártva, a kívánt takaróléc szélesség kiválasztásánál a legszélesebb hézagot vegyük alapul, amihez hozzá kell számolni min. 1-1,5 cm-t. Ez a felület lesz a ragasztási felületünk.

Az öntapadós takarólécek esetében, a ragasztási felület, már gyárilag elvan látva egy speciális ragasztó csíkkal amit védőfóliával látnak el.

A törhető változatokat akár szöget bezárólag is lehet alkalmazni.

3. A takaróléc méretre vágása:

A méretek ellenőrzését követi a vágási művelet. A takaróléceket 2 mm-rel vágjuk kisebbre mint a felvett méret, ezzel hagyunk egy minimális dilatációs hézagot. Ha a takarólécünket pontosan akkorára szabjuk mint a hézag, fenn áll a lehetősége, hogy nyáron, a hőtágulás miatt esetlegesen lefeszíti önmagát a takarólécünk.

Ezt a vágást mindig a megrendelőnek kell elvégezni, mert mindig a helyszínen dől el, hogy mekkorára kell pontosan, levágni a takarólécünket. Magát a méretre vágást, egy lemezollóval tudja a kellő méretre szabni. A takarólécet mindig igyekezzünk egyenesen vágni.

Ha szükséges a takarólécet hosszanti irányba is le lehet vágni, ilyenkor ügyelni kell arra, hogy az öntapadó felület ne sérüljön.

4. A takaróléc felragasztása

Mivel öntapadós takarólécet választott, így a takaróléc hátsó oldalán egy a felragasztásra szolgáló öntapadós ragasztócsíkot talál amit védő fóliával látnak el. (A védő fólia színének nincs technikai jelentősége.)

A felragasztáshoz a takaróléc egyik végén húzzuk le a védőfóliát az első 20-30 cm-en majd igazítsuk a nyílászáró tokjához, úgy hogy kb 1mm-t hagyjuk el a kávától. illeszük a falhoz a takaróléc szélét, úgy hogy azt fusson a falkávával párhuzamosan, majd simítsuk fel a tokra a takarólécünket. A védőfóliát, ezek után húzzuk le szakaszosan a takarólécről, közben folyamatosan nyomjuk oda egyenletesen a takarólécünket az ablak tokszerkezetére.

5. Szilikonozás

Ha minden oldalra feltettük a takarólécünket, a dilatációs hézagokat, fehér sziloplaszt,  segítségével tömítsük ki.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„3 cm-es antracit glatt műanyag takaróléc öntapadós” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nincs termék a kosárban!
0
HRV Ablak

FREE
VIEW