26 cm-es extrudált alumínium párkány Egyedi RAL színben

 • HRV Ablak - A műanyag ablak webshop
 • Termékek
 • Ablakpárkány
 • Alumínium párkány
 • 26 cm-es extrudált alumínium párkány Egyedi RAL színben
 • 26 cm-es extrudált alumínium párkány Egyedi RAL színben

  Legolcsóbb: 20,153 Ft Ft/fm

  26 cm mélységű extrudált alumínium párkány egyedi RAL színben. Az alumínium ötvözet alapanyag és az extrudált gyártástechnológiának köszönhetően erősek és magas stabilitást biztosítanak, jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Rendelhető műanyag vagy vakolattartó alumínium végzáróval egyaránt. Az esztétikus felület kezelést a porszórásos eljárással érik el. A kialakított hátsó és első hajlítások tökéletes védelmet nyújtanak az eső ellen, anyagának köszönhetően tartós, életre szóló befektetés.

  Az alumínium párkányokhoz mindig javasolt a végzáró használata, szabadon választható alumínium és műanyag végzáró egyaránt.

  Share this product

  Antracit műanyag végzáró, alumínium párkányhoz

  Opcionálisan választható párkányvégzáró, az ablakpárkányunk két végének lezárására szolgál.

  Aranytölgy műanyag végzáró, alumínium párkányhoz

  Opcionálisan választható párkányvégzáró, az ablakpárkányunk két végének lezárására szolgál.

  Dió műanyag végzáró, alumínium párkányhoz

  Opcionálisan választható párkányvégzáró, az ablakpárkányunk két végének lezárására szolgál.

  Alumínium végzáró, alumínium párkányhoz egyedi RAL színben

  Opcionálisan választható párkányvégzáró, az ablakpárkányunk két végének lezárására szolgál.

  Termék ára

  Kérjük adja meg a kívánt RAL skála szerinti színkódot.

  Csak rendelésre, külső raktárból

  Várható szállítási idő 2022, december 21 - 2022, december 23

  Az alumínium párkányok talán a legjobb párkány típusok kültéri felhasználásra. Hosszú élettartam jellemzi, és remekül ellen áll az időjárás viszontagságainak. Az alumínium párkány természetesen nem tiszta alumíniumból, hanem az alumínium ötvözésével állítják elő, ezzel javítva annak tulajdonságait, növelve ellenállóságát. A vízorr oldalon és a párkány hátsó részén egyaránt 2,5cm le ill. felhajtással rendelkezik, ami segíti az optimális csapadék elvezetést, és biztosítja az ideális csatlakozást az ablakhoz. Az extrudálásos gyártási technológiának köszönhetően, ezek a párkányok az élhajlításos gyártási technológiához képest erősebb, jobb stabilitást biztosítanak. A felület kezelést porszórásos technológiával (festéses eljárás) érik el a választott színnek megfelelően. Az extrudált alumínium párkányok választhatóak műanyag vagy alumínium végzáróval.

  Előnyei:

   • Egyszerű felhelyezés,
   • könnyű súly,
   • ellenálló az időjárással szemben,
   • könnyű tisztítás,
   • merevebb mint az élhajlított alumínium párkány,
   • Az egyedi RAL festésnek köszönhetően mindenki megtalálja a számára megfelelő színt

  Hátrányai:

  • Csak fix méretben rendelhető,
  • a festett felület érzékeny a mechanikai behatásokra,
  • tisztítás kizárólag oldószer és szemcsementes tisztitószerekkel történhet törlőkendő segítségével.

  Szerelése:
  Az extrudált alumínium párkányokat végzárókkal minden esetben el kell látni felszerelés előtt, ragasztóhabbal a kávára kiválóan rögzíthető.

  Tömeg 1.32 kg
  Anyag

  Párkány mélység

  Színek

  Márka

  Antracit műanyag végzáró, alumínium párkányhoz

  Színek

  Anyag

  Aranytölgy műanyag végzáró, alumínium párkányhoz

  Színek

  Anyag

  Dió műanyag végzáró, alumínium párkányhoz

  Színek

  Anyag

  Alumínium végzáró, alumínium párkányhoz egyedi RAL színben

  Színek

  Anyag

  A párkány mérése

  Az ablakpárkány hosszúságát és szélességét kell meghatároznunk.

  A párkány hosszúságának meghatározása

  Egy mérőeszközzel, megmérjük a káva két szélét az ablakkal párhuzamosan, és ha esetleg eltér egymástól, a nagyobbik adatot vesszük alapul.

  Ha a végzárót szeretnénk tenni (javasolt) a párkány két végére, akkor a mért adathoz képest 0,5 cm-t vonjunk vissza, mivel a végzáró oldalanként 2,5 mm-t vesz fel a méretből.

  A párkány mélységének meghatározása

  Az ablaknak, jobb esetben a párkányfogadónak ütköztetett mérőeszközzel megmérjük a falsíkig tartó távolságot, majd hozzáadunk 2-3 cm-t. Ezt nevezzük túllógásnak. Erre azért van szükség, hogy lecsorgó víz ne a falon csorogjon végig.

  Amennyiben nem talál pontosan ekkora párkányt, akkor a hozzá legközelebb eső nagyobb párkányt kell választani.

  A párkány felszerelése

  Ablakpárkányunk felszerelésének menete, néhány lépésben.

  1. A párkány helyének megtisztítása:

  Akár kül, akár beltéren szereljük fel a párkányunkat, első lépésként gondosan töröljük le a port, vizet és egyéb szennyeződéseket a párkány helyéről.

  2. A párkány méretének ellenőrzése és méretre vágása:

  Második lépésként, ellenőrizzük a méreteket, célszerű minden ablak mellé elhelyezni a hozzá tartozó párkány, így elkerülhetjük a párkányok felcserélését.

  A méretek ellenőrzését követi az esetleges vágási művelet. A párkányok két oldalát egyenesre (derékszögűre) szabva szállítjuk, de van olyan falnyílás, ahol ferdén kell vágni. Ezt a vágást mindig a megrendelőnek kell elvégezni, mert mindig a helyszínen dől el, hogy mennyit kell pontosan elvenni, vagy milyen szögre kell vágni a párkányunkat.

  Magát a vágást, egy vasvágó fűrésszel, vagy egy sarokcsiszolóba fogatott 1 mm-es koronggal tudja a kellő méretre szabni. A párkányvégzárót felhelyezve eltűnik az esetleges egyenetlen vágás.

  3. A párkány felrakása

  A párkánynak kifelé lejtést kell adni ahhoz, hogy az esővíz lefolyhasson róla. Az ideális ejtés kifelé 1cm ejtés. A külső oldalon ez kötelező, míg a belső oldalon javasolt, de ott a teljesen vízszintes felhelyezés is elfogadható.

  Célszerű a párkány aljára (a belső, ablak felöli részre) ragasztani 20 cm-es távolságonként egy-egy faéket, vagy műanyag darabokat, esetleg kis, lapos parafa lapokat, így biztosan egyenletes lesz a dőlésszög.

  Úgy helyezzük fel a párkányt, hogy az ablaknyílás külső pereme és a párkány vízorja (a párkány lefele néző része), között legalább 2 cm távolság legyen, tehát a falsíktól 3 cm-t érjen túl. Erre azért van szükség, hogy a vizet elvezesse és az ne a falra csorogjon.

  4. A párkány ragasztása

  A kávára tegyünk purhabot ez fogja majd rögzíteni a falnyíláshoz. Ez alacsony tágulású ragasztó hab legyen, ami nem dagad meg és nem nyomja fel a párkányt. A purhabozás lényege, hogy teljesen szétterüljön, így megadja a kellő rögzítést és szigetelést.

  5. Szilikonozás

  A párkányvégek mellett kihúzhatjuk szilikonnal, így a víz nem csorog be a széleknél, a hézagok eltűnnek. A szilikon színe illeszkedjen a párkány színéhez, esetleg színtelen is lehet.

  6. Fólia eltávolítása

  Ha megszáradt a ragasztóanyag és már semmilyen színezési, vakolási munkát nem végez, húzza le óvatosan a védőfóliát a párkányról.

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  „26 cm-es extrudált alumínium párkány Egyedi RAL színben” értékelése elsőként

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Nincs termék a kosárban!
  0
  HRV Ablak

  FREE
  VIEW