20 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT

 • HRV Ablak - A műanyag ablak webshop
 • Termékek
 • Ablakpárkány
 • Műanyag párkány
 • 20 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT
 • 20 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT

  Legolcsóbb: 5,119 Ft Ft/fm

  2 cm vastag kamrás szerkezetű belső ablakpárkány antracit színben. Az ablakpárkányok kemény PVC-ből vannak gyártva, ugyan olyanból amint a műanyag ablakok és ajtók. A párkány kiváló minőségű fóliával van bevonva, növeli a karcolással szembeni ellenállást, ugyan úgy az UV ellenállást. A párkány védőfóliával van kezelve, hogy a párkányt megvédjük a szállítás és összeszerelés során okozott károk ellen. Az ablakpárkányok belső keresztmetszetes kamrái növelik a párkányok szilárdságát. Mint minden műanyag termék, az ablakpárkányok is nedvesség ellenállók.

  A fóliás (kasírozott) belső ablakpárkányok, kizárólag beltéri használatra alkalmazhatóak.

  Share this product

  Antracit műanyag párkányvégzáró

  Opcionálisan választható párkányvégzáró, az ablakpárkányunk két végének lezárására szolgál.

  Termék ára

  Válasza ki az alábbi legördülő menüből, milyen mélységűre szeretné kérni a párkány.
  A visszavágást fél centiméteres léptékekben lehet kiválasztani.
  Az egyedi mélységméret a teljes párkány szélességére vonatkozik beleértve a vízorr részt is, NEM az alsó felfekvő felületre.

  Csak rendelésre, külső raktárból

  Várható szállítási idő 2022, december 21 - 2022, december 23

  Az új generációs ablakpárkányok kimondottan beltérre készültek, felületük strapabíró fóliával bevont. A beltéri ablakpárkányok vagy más néven könyöklők, nem csak lakásdekorációk elhelyezésére szolgálnak, hanem egyúttal az ablakszerkezet alatt létrejövő hőhídtól is szigetelnek. Fokozottan ellenáll a víznek, karcolásnak. A 0,2 mm-es CPL lamináltból készült felületi melamin fólia megnöveli a mechanikai károsodással szembeni ellenállást, például a virágcserepek mozgatásánál. Előnye az egyszerű karbantartás és az általánosan használt tisztító és fertőtlenítő szerekkel szembeni ellenállás.  Az erős belső falak és a kamrák elrendezése révén a fóliás belső ablakpárkányok 40 cm mélységig gyárthatók. Ennek köszönhetően használhatják azokat akár a régi épületeknél is, amelyek vastag falakkal rendelkeznek, de ugyanúgy az új téglából vagy fából készült épületeknél is. A műanyag belső párkány kiszállítása pontos méretre vágva történik, de telephelyi átvétel esetén lehetőség van 6 méteres gyártási szálban történő megvásárlásra is.

  Előnyei:

  • Egyszerű felhelyezés,
  • könnyű súly,
  • időálló,
  • ellenálló a nedvességnek,
  • könnyű tisztítás,
  • kedvező árfekvés.

  Hátrányai:

  • Csak beltéren használható,
  • 60 °C felett könnyen deformálódhat,
  • tisztítás kizárólag oldószer és szemcsementes tisztitószerekkel történhet törlőkendő segítségével.

  Szerelése:
  A PVC könyöklőt végzárókkal minden esetben el kell látni felszerelés előtt, ragasztóhabbal a kávára kiválóan rögzíthető.

  24 órával a beépítés után a védőfóliát távolítsuk el.

  Tömeg 1.5 kg
  Anyag

  Párkány mélység

  Színek

  Márka

  Antracit műanyag párkányvégzáró

  Anyag

  Színek

  A párkány mérése

  Az ablakpárkány hosszúságát és szélességét kell meghatároznunk.

  A párkány hosszúságának meghatározása

  Egy mérőeszközzel, megmérjük a káva két szélét az ablakkal párhuzamosan, és ha esetleg eltér egymástól, a nagyobbik adatot vesszük alapul.

  Ha a végzárót szeretnénk tenni (javasolt) a párkány két végére, akkor a mért adathoz képest 0,5 cm-t vonjunk vissza, mivel a végzáró oldalanként 2,5 mm-t vesz fel a méretből.

  A párkány mélységének meghatározása

  Az ablaknak, jobb esetben a párkányfogadónak ütköztetett mérőeszközzel megmérjük a falsíkig tartó távolságot, majd hozzáadunk 2-3 cm-t. Ezt nevezzük túllógásnak. Erre azért van szükség, hogy lecsorgó víz ne a falon csorogjon végig.

  Amennyiben nem talál pontosan ekkora párkányt, akkor a hozzá legközelebb eső nagyobb párkányt kell választani.

  A párkány felszerelése

  Ablakpárkányunk felszerelésének menete, néhány lépésben.

  1. A párkány helyének megtisztítása:

  Akár kül, akár beltéren szereljük fel a párkányunkat, első lépésként gondosan töröljük le a port, vizet és egyéb szennyeződéseket a párkány helyéről.

  2. A párkány méretének ellenőrzése és méretre vágása:

  Második lépésként, ellenőrizzük a méreteket, célszerű minden ablak mellé elhelyezni a hozzá tartozó párkány, így elkerülhetjük a párkányok felcserélését.

  A méretek ellenőrzését követi az esetleges vágási művelet. A párkányok két oldalát egyenesre (derékszögűre) szabva szállítjuk, de van olyan falnyílás, ahol ferdén kell vágni. Ezt a vágást mindig a megrendelőnek kell elvégezni, mert mindig a helyszínen dől el, hogy mennyit kell pontosan elvenni, vagy milyen szögre kell vágni a párkányunkat.

  Magát a vágást, egy vasvágó fűrésszel, vagy egy sarokcsiszolóba fogatott 1 mm-es koronggal tudja a kellő méretre szabni. A párkányvégzárót felhelyezve eltűnik az esetleges egyenetlen vágás.

  3. A párkány felrakása

  A párkánynak kifelé lejtést kell adni ahhoz, hogy az esővíz lefolyhasson róla. Az ideális ejtés kifelé 1cm ejtés. A külső oldalon ez kötelező, míg a belső oldalon javasolt, de ott a teljesen vízszintes felhelyezés is elfogadható.

  Célszerű a párkány aljára (a belső, ablak felöli részre) ragasztani 20 cm-es távolságonként egy-egy faéket, vagy műanyag darabokat, esetleg kis, lapos parafa lapokat, így biztosan egyenletes lesz a dőlésszög.

  Úgy helyezzük fel a párkányt, hogy az ablaknyílás külső pereme és a párkány vízorja (a párkány lefele néző része), között legalább 2 cm távolság legyen, tehát a falsíktól 3 cm-t érjen túl. Erre azért van szükség, hogy a vizet elvezesse és az ne a falra csorogjon.

  4. A párkány ragasztása

  A kávára tegyünk purhabot ez fogja majd rögzíteni a falnyíláshoz. Ez alacsony tágulású ragasztó hab legyen, ami nem dagad meg és nem nyomja fel a párkányt. A purhabozás lényege, hogy teljesen szétterüljön, így megadja a kellő rögzítést és szigetelést.

  5. Szilikonozás

  A párkányvégek mellett kihúzhatjuk szilikonnal, így a víz nem csorog be a széleknél, a hézagok eltűnnek. A szilikon színe illeszkedjen a párkány színéhez, esetleg színtelen is lehet.

  6. Fólia eltávolítása

  Ha megszáradt a ragasztóanyag és már semmilyen színezési, vakolási munkát nem végez, húzza le óvatosan a védőfóliát a párkányról.

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  „20 cm-es műanyag ablakpárkány Antracit színben GLATT” értékelése elsőként

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Nincs termék a kosárban!
  0
  HRV Ablak

  FREE
  VIEW